PROGRAM vår & sommar 2018

LÖRDAG 14 april kl 19.00
Teaterpjäs: 
JAG KOMMER HÄRIFRÅN
En nyskriven samtidskomedi med livemusik, manus av Anders Duus. Pjäsen är en mångtydig och ömsint historia som med humor, värme och igenkänning handlar om ursprung och tillhörighet. Huvudpersonen Jenny åker tillbaka till sin hembygd för att göra upp med sitt förflutna. Pjäsen tar upp frågor om att flytta, bo kvar och hur platsen vi växer upp på påverkar och formar oss.
Denna föreställning är en produktion från Scenkonst Sörmland.

Anders Duus - manus,
Dennis Sandin - regi, Anna Kölén - dramaturgi, Sven Haraldsson - scenografi och ljus, Patricia Svajger - kostym och mask,
Ingela Schale Berghagen - skådespelare, Sofi Helleday - skådespelare (bilden), Jeff Lindström - skådespelare, Julia Frisberg - skådespelare,
Kim Persson - musiker blockflöjt, Åsa Karlberg - musiker tvärflöjt, Emeli Jeremias  musiker  cello, Columbine - förlag,   Foto Alexander Crispin.

Biljettpris 150 kr.   Boka här

LÖRDAG 5 maj kl 19.00    

TANDLA ALL STAR BAND  

Det lilla storbandet Tandla All Star Band bjuder på en helkväll för tredje året i rad.  Årets sångsolister är Angelina Pavanelli och Sven Jauring. Kommer publikrekordet från förra året att överträffas? Ur kvällens repertoar: hitlåtar från Bo Kaspers orkester, den portugisiska vinnarlåten från Eurovision 2017, Jill Johnsons Crazy in love samt originalkompositioner av kända amerikanska storbandsarrangörer. 

Arnulf Ibsen - tr

Pontus Langendorf - perc

Claes Fall - bas

Anders Andersson - pi

Jan Elvi - git

Adrian Homström, Johan Lewin, Andreas Nord - sax

Lars-Johan Östblom - trb

Niclas Ericson, Ola Sjönneby (bandledare) - trp


Frivillig entrégåva. Boka plats härTORSDAG 2 augusti kl 19.00

SIOBHAN MILLER
Sångerskan Siobhan Miller har två gånger vunnit Scots Singer of the Year och är ansedd som en av de främsta folksångarna i Storbritannien. Hennes själfulla och rörliga förnyelse av traditionell sång gör musiken enkel att ta till sig och får varje rum att tystna, oavsett om det är de största konsertsalarna eller en barmiljö. 
Utöver hennes prisade musikaliska cv innehållandes konserter på i princip samtliga av Storbritanniens större folkfestivaler har Siobhan Miller även setts i Broadwayuppsättningar och i tv-dramat Outlander. Med sig till Sörmland har hon en kvartett med några av Skottlands finaste musiker.


Biljettpris 150 kr.  Biljetterna släpps senare i vår


I samarbete med Scenkonst Sörmland, Musik på Sörmländska slott och herresäten, samt Kultur & Fritid Eskilstuna

ONSDAG 8 augusti kl 19.00

DUO SYSTRAMI
Ett tvillingpar som med sina stråkinstrument och sitt samspel skapar distinkta och rytmiska arrangemang. Med rötterna i de ångermanländska
skogarna låter de sig inspireras utav stormar, isar och hav. Med systrarna på scen vet man aldrig vad som väntar bakom hörnet. Det som börjar i en stillsam melodi kan i nästa sekund ersättas av ett rivigt beat. De kanske rentav stämmer upp i sång! Duo Systrami känner sin musikaliska tradition
och med den reglerna, men bryter dem som de behagar. Samspelet och kasten mellan genrer gör Duo Systrami omöjliga att kategorisera eller sätta i något fack. De flyger som de själva vill, dock alltid tillsammans.
Fanny Källström - fiol, sång
Klara Källström - cello, sång


Biljettpris 150 kr. Biljetterna släpps senare i vår


I samarbete med Scenkonst Sörmland, Musik på Sörmländska slott och herresäten, samt Kultur & Fritid Eskilstuna