Om oss

Vi som är initiativtagare till Kulturhus Tandla Skola heter Inga-Lill & Ola Sjönneby. Vi drömde om ett hus på landet och det fick vi – men inte bara det, utan också en scen!

Vårt bolag heter Tandla Skola AB och vid konsert arrangemangen samarbetar vi oftast med den ideella föreningen Tandla Skolas vänner, men även med Eskilstuna Kommun, Scenkonst Sörmland, ABF, Sparbanksstiftelsen Rekarne m. fl.  

Vi startade vår konsert verksamhet år 2011 och har sedan dess hunnit med ca 70 konserter med allt från stråkkvartett, kör , folkmusik till jazz, brassband  och blues. La Gaila Fraizer har stått på scen och likaså har världs trummisen Steve Gadd spelat här. Vi har haft en egenskriven musikal 2017 som hette fångad och som spelades av en professionell ensemble med Petra Nielsen i en av rollerna. 2018 hade vi Moderna Operan här som gjorde 8 fst av Mozarts Cosi van Tutte. 

Föreningen Tandla Skolas Vänner är en ideell kulturförening som är politiskt och religiöst obunden. Tandla Skolas Vänner vill verka för ett rikt kulturliv i Kulturhus Tandla Skola, ute på den Sörmländska landsbygden. Föreningen vill verka för att den gamla skolan ska kunna vara en mötesplats och plattform för olika kulturyttringar.

Alla som besöker ett av våra arrangemang har möjlighet att bli stödmedlem. Det innebär i praktiken att man står med på en maillista och får på det viset del av våra nyhetsbrev
inför olika evenemang.
Den som vill är också välkommen att engagera sig praktiskt i föreningen. Tex baka fikabröd, vara parkeringsvakt eller konsertvärd. Du som vill hjälpa till, maila till
följande adress inga-lill@tandlaskola.se eller ring Inga-Lill 0704-850930.